הילדים סולדים מדגים או מקישואים ומעדיפים תפריט שמבוסס על צ'יפס עם קטשופ וגלידה? לא מדובר בקרב אבוד. באופן אלגנטי וחכם את בהחלט יכולה להפוך את התזונה שלהם למגוונת ובריאה. כך תעשי זאת נכון
הילדים סולדים מדגים או מקישואים ומעדיפים תפריט שמבוסס על צ'יפס עם קטשופ וגלידה? לא מדובר בקרב אבוד. באופן אלגנטי וחכם את בהחלט יכולה להפוך את התזונה שלהם למגוונת ובריאה. כך תעשי זאת נכון
מחקרים שונים גילו שלעתים ילדים זקוקים ל-15 עד 20 ניסיונות עד שהם מתרגלים לטעם חדש ומצרפים אותו לתפריט התזונתי. טעם נרכש, כך אומרים, הוא הטעם הטוב מכל שמלווה אותנו לכל החיים, אולם ברור שיש טעמים שילדים מעדיפים כמו טעמים מתוקים של פירות ושוקולד או פחמימות שונות בטעם מלוח, השאלה היא איך גורמים להם לאהוב מזון שיש לו ערך תזונתי רב אולם טעמיו פחות אטרקטיביים כמו סוגי ירקות שונים או דגים. במילים פשוטות, איך עוזרים להם להכיר תפריט שלא מכיל רק צ'יפס עם קטשופ, אורז לבן וגלידה.
ובכן, השינוי מתחיל קודם כל בהורים. אם מדי ארוחה יהיו על השולחן מאכלים שאתם רגילים ואוהבים, הילדים יטעמו מהם בגיל צעיר, יתרגלו לטעמים וירכשו אותם. אם אינכם אוכלים ירקות דוגמת בל או קישוא, למה שהילד יאכל אותם ויאהב אותם? הדוגמה האישית היא קריטית במקרה הזה משום שהיא הבסיס לתפריט התזונה של הילדים בשנים הקריטיות להתפתחותם.
כלי נוסף שמאפשר להחדיר בעדינות מאכלים מסוימים לתזונת הילד ולגרום להם להתרגל ואף לחבב את אותו מזון הוא לתווך להם אותו, אם על ידי טכניקת בישול שונה ואם על ידי הגשתו עם מאכל אחר שהם אוהבים. לדוגמה, בטטה. אם הילד אינו אוהב בטטה מבושלת, נסו להגיש לו אותה כסוג של צ'יפס – כן, עם קטשופ שהוא אוהב – או לשלב אותה במרק גזר שהוא אוהב. כך טעמי הבטטה ומרקמה כבר לא יהיו זרים לו ולאט לאט הוא יכיר ויוקרי את ירק השורש הזה. לגיוון צורות ההכנה וההכשה יש חלק גדול בתיווך אותם טעמים חדשים אל הילדים. עיגולי גזר ומלפפון יחד עם רצועות פלפל צהוב יכולים ליצור ציור של פרצוף בצלחת, והילד אוכל למעשה ירקות בצורה אחרת ממה שהורגל וכך הרתיעה שלו מהם פוחתת. לעתים גם תיבול שונה או רוטב מלווה אחר – לדוגמה דג ברוטב שמנת במקום דג ברוטב עגבניות – יגרמו לילדים לאהוב את המזון שעד כה הם סלדו ממנו.
חשוב מאוד לזכור לא להגדיר לילדים טעם מסוים כ"טעים מאוד", שכן אם אינו ערב לחכם הם עלולים דווקא להימנע מנו. עדיף לומר להם מהו הירק או מהי המנה שנמצאת על השולחן ולתת להם לנסות בעצמם מבלי להפליג ביחסי ציבור וסיפורים. לעתים פחות מידע לגבי האוכל גורם להם לסקרנות ואם טעים להם – התעלמו ותנו להם ליהנות בשקט.
חשוב לא לנסות לשכנע את הילדים לאכול משהו שאינם חפצים בו ובטח לא להכריח אותם. רצוי ליצור אווירה נעימה ונינוחה סביב השולחן ולתת להם להתנסות לבד. איך בכל זאת "תכריחו" אותם באלגנטיות? ובכן, אתם אלה שמגישים את האוכל וכשמדובר בפעוטות או בילדים קטנים, אתם יכולים להכין להם מנה מסוימת שהם ביקשו אולם להגיש לצדה, בצלחת נפרדת, מנה נוספת שאתם מעוניינים שהם יאכלו. תהיו בטוחים שאחרי כמה פעמים כאלה, הם ינסו ויטעמו. לא אהבו? לא נורא. חכו כמה חודשים וחזרו על הניסוי.
דרך נוספת, אשר משפיעה יותר בגילאים שבין 7 ל-13 היא אכילה חברתית. עודדו את הילד לאכול בחרת ילדים נוספים, אשר יכולים לתת לו השראה ואומץ לטעום דברים חדשים. ללחץ החברתי או לעובדה שנוח לילדים בחברת חבריהם יש השפעה וייתכן שהם יחליטו בכל זאת לטעום משהו חדש.
'זה הזמן' הינו מגזין אינטרנטי בעל תוכן אקטואלי וידע מעשיר לסגנון החיים המודרני. במגזין קיימות כתבות בנושאי צרכנות, אוכל, לייף סטייל, בריאות, אסתטיקה, ספורט ותיירות. האתר מכיל, בין היתר, תוכן פרסומי ויש להתייחס אל הדברים המוצגים בו, בהתאם. אנו נשמח להמשיך ולשתף את הקוראים בתכנים בעלי ערך מוסף גם בעתיד.
מצאתם טעות בכתבה ? רוצים להופיע במגזין ?
מוזמנים להשאיר פרטים ונחזור אליכם בהקדם: