יש כאלה שמכורים לים, יש כאלה שמבחינתם בריכה היא הבילוי האולטימטיבי. מה יותר כדאי, בריא וכיפי? היתרונות והחסרונות כאן לפניכם
נתחיל מהסוף: אולי לא נגרום לכם לשנות את דעתם אבל אולי נצליח לגרום לכם לחשוב אחרת. דומה שהעולם מתחלק לשני סוגים של אנשים: אלה האוהבים את המיית הגלים והחופים החוליים של הים לעומת אלה שמעדיפים את המים התכולים והמדשאות שיש בבריכה. ברור שכל אחד ממקומות אלה הוא כיפי ויש לו יתרונות שגם מי שמעדיף את סוג הבילוי האחר, יודה בהם. בסופו של דבר, במדינה חמה כמו ישראל, אין בילוי כיפי ומרענן יותר מאשר כזה הכולל מים – ויהיו אלה מי הים או מי הבריכה.
ובכל זאת, יש הבדים ניכרים בין בילוי בים לבין בילוי בבריכה. מהן האופציות שמספק כל אחד מהמקומות? איפה זול יותר? והאם יש הבדלים בריאותיים בין השניים? ים או בריכה – ההבדלים, היתרונות והחסרונות כאן לפניכם.
מדד הכיף
למה בריכה? מים יוצרים שפע של אטרקציות ואפשרויות בילוי מהנות וישנן בריכות רבות שבהן מגלשות, ג'קוזי פתוח, מגלשות מים, מזרקות, בריכת פעוטות ועוד פעילויות שאינן כוללות מים דוגמת ג'ימבורי, קיר טיפוס, שולחנות פינג-פונג ומגרשי ספורט. כל אלה נותנים מגוון עצום של פעילויות לילדים ולהורים.
למה ים? חוף הים הוא אחד מזיכרונות הילדות של כל אחד ואחת מאיתנו, אבל זהו גם המקום האולטימטיבי לבוא אליו לשקיעה רומנטית כזוג צעיר, או לנקות את הראש אחרי שבוע קשה בעבודה ולהתמכר לרחש הגלים. וכן, יש גם פעילויות כיפיות בים – מבניית ארמונות בחול, דרך משחקי חוף כמו מטקות, כדורעף או צלחת מעופפת ועד ל'פאן' הטהור והממכר מכולם – גלישה.
מדד הכסף
למה בריכה? אוקיי, כאן יש יתרון לים, כי בכל זאת בריכה היא מקום שהתפעול שלו דורשת הוצאות גבוהות יותר של מתקנים, תחזוקה ועובדים. עלות כניסה ממוצעת לבריכה בעיר נעה בין 50 ל-80 שקלים, תלוי באמצעים שהיא מספקת לציבור, אבל אין ספק שאם באים ליום בילוי ארוך הסכום בהחלט הגיוני משום שהוא כולל בתוכו שימוש בשמשיות ובכיסאות, מלתחות נקיות ולעתים אופציה להשתמש בחדר הכושר או בסאונה.
למה ים? ככל הנראה אין בילוי מהנה יותר בעלות כה נמוכה מאשר בילוי בים. הים פתוח ובחינם ואם אתם גרים בקרבתו, תחסכו אפילו את 20 השקלים לחניה. אפשר להביא כיסאות ושמשיות מהבית ולספוג רק את עלויות הארטיקים, שאגב, בבריכה אינם זולים יותר. אין ספק שכשמדובר במשפחה הבילוי בים זול משמעותית מאשר בבריכה וחוסך מאות שקלים למשפחה בת חמש נפשות שרוצה לבלות יום שלם במים.
מדד הניקיון
למה בריכה? הכלור במים מעניק יתרון מסוים לבריכה, אולם לעתים ישנו יותר מדי כלור אשר גורם לצריבה בעיניים ואין ספק שהמים בבריכת הקטנטנים חמימים לא רק בגלל השמש הקופחת. ועדיין, מי שסולד מחול ומעדיף דשא, מי שלא רוצה להתלכלך מזפת ורוצה ליהנות ממים מסוננים ומחוטאים שלא צפות בהם שקיות ובקבוקי פלסטיק, הבריכה היא המקום בשבילו.
למה ים? החופים בארץ עברו שדרוג רציני בשנים האחרונות בכל הקשור לניקיונם. יותר פחי אשפה, איסור על הכנסת בקבוקי זכוכית, פחות זפת, חופים מסוימים המוגדרים ככאלה שאסור להכניס אליהם בעלי חיים ומודעות גבוהה יותר של קהל הרוחצים, הפכו את המים ואת החול לנקיים יותר.
מדד הסכנה
למה בריכה? מלבד סכנת ההחלקה אשר מאיימת על ילדים רבים הנוטים לרץ על שפת הבריכה, בריכות הן מקום בטוח מאוד. צוות המצילים משגיח היטב, המקום מצולם כך שיש הרתעה מפני גנבים וסביר מאוד להניח שתצאו מהבריכה בסוף היום בדיוק כפי שנכנסתם אליה. היתרון, במקרה הזה, הוא של הבריכה.
למה ים? נכון, יש מדוזות, כדור של מטקות עלול לפגוע בכם וכשתצאו מהמים תמיד יש סכנה שהתיק כבר לא יהיה ליד הכיסא. אה, וכמובן, הגלים והסחף שעלולים לגרור אתכם למצולות ולגרום לטביעה. אוקיי, ים הוא מקום פחות בטוח מבריכה, אבל אם אתם אחראיים – לא משאירים חפצים ללא השגחה, נכנסים למים הרדודים כדי ליהנות מהגלים ולא שוחים אל העומק כשהים סוער ויודעים ליהנות מהים גם מהצד של החוף בעזרת עיתון ואבטיח, הים הוא המקום האולטימטיבי לתפוס בו שלווה מבחינתכם.