את חושבת ש"הראש שלו רק בכדורגל"? טוב מאוד. ספורט עושה רק טוב למוח שלנו ומשפר לו את היכולות. איך זה קורה וכיצד הוא מסייע לילדים בעלי קשב וריכוז?
את חושבת ש"הראש שלו רק בכדורגל"? טוב מאוד. ספורט עושה רק טוב למוח שלנו ומשפר לו את היכולות. איך זה קורה וכיצד הוא מסייע לילדים בעלי קשב וריכוז?
מחקרים רבים מצאו קשר מובהק בין ספורט להצלחה בלימודים. מחקר ענק שנערך בהולנד ועליו דווח ב-YNET בשנת 2017, בדק כ-12 אלף ילדים בטווח הגילים 6-18. החוקרים בחנו את הישגי התלמידים שהעדיפו לבלות את ההפסקה במשחקי ספורט אל מול אלה שהעדיפו לבלות מול מסכי סמארטפון ומצא קשר חזק וברור בין עיסוק בספורט ומשחקים לבין הצלחה בלימודים והרגשה טובה.
פעילות גופנית היא בעלת השפעה ישירה על פעילות המוח ויש לה תרומה להתפתחות מוחם של ילדים וגם מבוגרים. פעילות גופנית משפיעה לטובה על המוח בשלושה מישורים שונים: המאמץ משפר את זרימת הדם והחמצן לתאי המוח, ישנו שיפור מיידי בתפקודי המוח בזמן הפעילות הגופנית ואחריה בזכות הפרשת נוירו-טרנסמיטורים וההפרשה שלהם מחזקת את הקשר בין אשורים שונים במוח ובכך משתפרים תפקודיו.
פרופסור איאן הנרי, מנהל המרכז ללימודים אולימפיים באוניברסיטת לוגברו, אמר ל"גרדיאן" הבריטי כי "סטודנטים העוסקים בספורט מקבלים פרספקטיבה בזכות האימונים והספורט מאפשר להם להתמודד עם אתגרים בחיים כמו פציעות".
הספורט מלמד את הילדים להתרכז במטרה, להתגבר על קשיים, לקבוע יעד ולהגיע אליו, הוא הופך אותם לבעלי מוטיבציה ושאיפות גבוהות, וכל אלה מקרינים לעתים גם על יחסם ללימודים. הרבה פעמים טועים לחשוב ש"הראש של הילד רק בכדורגל", אבל כשהוא משחק בבית הספר או בשעות שאחריו עם חבריו, הוא מפתח מיומנויות חברתיות ולא פחות חשוב מכך – ספורט הוא דרך מעולה להתמודד ולהתגבר על בעיות קשב וריכוז. ילד שעושה ספורט ומוציא אנרגיה בפעילות גופנית הוא ילד שיהיה לו קל יותר להתמודד עם ליקויי קשב מאשר ילד שאינו עושה פעילות גופנית.
מחקר מקיף בקרב תלמידי תיכון בארה"ב מצא קשר ברור בין מרחק הריצה שהם רצו כמדד לכושר הגופני שלהם לבין יכולתם לפתור תרגילים במתמטיקה וליכולת הקריאה. ככל שהכושר הגופני שלהם היה גבוה יותר, כך הצלחתם במשימות הלימודיות הייתה גבוהה יותר.
בישראל החינוך לספורט נמצא בחיתוליו. מערכת החינוך בארץ שמה דגש על לימודי מקצועות דוגמת מתמטיקה, אנגלית ומדעים ופחות על חינוך גופני. בשל כך, להפסקות שבין השיעורים יש חשיבות גדולה עבור הילדים – גם משום שהם יכולים להוציא אנרגיה אחרי ישיבה בת 45 דקות וגם כי יש להם הזדמנות לשחק ולעסוק בפעילות גופנית קצרה ש"מאווררת" את המוח.
הורים רבים מעודדים את ילדים לעסוק בפעילות גופנית אחרי שעות הלימודים במסגרת חוגים. מחול, כדורגל, ג'ודו, התעמלות קרקע, כדורסל, שחייה וקראטה הם רק חלק קטן ממגוון רחב של חוגים שבהם מתבצעת פעילות גופנית אשר תורמת לפעילות המוחית של הילדים ומכניסה אותם למסגרת של משמעת ופעילות קבוצתית, שבה הם לומדים גם כיצד להתנהל בקבוצה, לקבל סמכות של מבוגר שאינו הורה או מורה ולרכוש מיומנויות חברתיות.
'זה הזמן' הינו מגזין אינטרנטי בעל תוכן אקטואלי וידע מעשיר לסגנון החיים המודרני. במגזין קיימות כתבות בנושאי צרכנות, אוכל, לייף סטייל, בריאות, אסתטיקה, ספורט ותיירות. האתר מכיל, בין היתר, תוכן פרסומי ויש להתייחס אל הדברים המוצגים בו, בהתאם. אנו נשמח להמשיך ולשתף את הקוראים בתכנים בעלי ערך מוסף גם בעתיד.
מצאתם טעות בכתבה ? רוצים להופיע במגזין ?
מוזמנים להשאיר פרטים ונחזור אליכם בהקדם: